Dam

Damerna försäsongsuppdatering

Publicerad 2021-12-23 08:45
Ma fira6
Damerna har nu tagit ett litet uppehåll över jul och nyår och startar upp igen den 10 januari. Vi tar en liten koll på vad som hänt i truppen under december.

IFK Lidingö FK's damer håller på att förbereda sig för att spela division 1 vilket innebär att både förstärka truppen och organisationen kring laget. Magnus Bodsgård som de senaste säsongerna varit både huvudtränare och sportchef kliver helt över till sin roll som sportchef och Joakim Felldin tar över ansvaret som huvudtränare för laget. Vid sin sida kommer han att ha de tidigare assisterande tränarna Trevor Biamba och Antonio Egana samt lagledaren Björn Jansson.

På Instagram har man kunnat följa flera nya namn som tillkommit till truppen och sportchef Bodsgård menar att det kommer att dyka upp fler namn innan säsongen startar.
-Vi behöver förstärka en del inför framtiden. Dels har vi Coco (Cornelia Cederblad), Hannah (Björkegren) och Femke (Builtjes Månsson) som alla drog på sig långvariga skador och kommer missa hela eller stora delar av säsongen. Nellie (Wallner) och Talia (Tyler) har också flyttat hem igen så även dem har vi förlorat. Julia (Westergren) har valt att lägga skorna på hyllan, sen kan vi alltid hoppas på att suget kommer tillbaka där i framtiden.

Men trots stora ändringar i truppen är Bodsgård tydlig med att den inslagna strategin ska fortsätta även framåt och lagbygget görs med stor noggrannhet.
-Vi vill fortsätta bygga med många unga, ambitiösa och hungriga spelare som vill framåt och även kasta in lite rutin i ekvationen. Vi söker spelare som vill ha mycket boll i alla spelets skeden. Även om vi går upp en division vill vi spela en fotboll med hög kontroll på matchen och vi bygger för att utmana i toppen. Sen är personlighet hos spelarna väldigt viktig för oss, vi vill bygga ett lag som inte bara ska spela fotboll tillsammans utan vara en grupp där alla kan räkna med varandra på och utanför plan. Vi tittar också långsiktigt, vi vill inte bara bygga för nästa säsong utan för flera år framåt.

Och de spelarna som kommit in såhär långt känner Bodsgård är väldigt bra utifrån den strategin, han ser fram emot att sätta de sista pusselbitarna och att laget ska få börja arbeta med arbetssättet inför seriestarten.
-Vi har flyttat upp Emilia Irle från F17 som spelade en hel del med dam på hösten. Vi har också fått in Alma Salomonsson från BP F19, Linn Holm från AIK F19, Michaela Ainerud från FC Djursholm och Emma Wiberg från Sollentuna FK F17. Utöver dem har vi också något namn som är muntligt klart och ett par spelare som vi för diskussioner med och hoppas kunna få till vår verksamhet.

(Efter att nyheten publicerades blev Vanja Pieniowski klar för laget. Kommer senast från Segeltorps IF).

Truppen börjar ta form men jakten på ett par spelare pågår fortfarande och Bodsgård räknar också med att fylla på med ett par namn i januari.
-Målet är alltid att fira nyår med truppen mer eller mindre satt och det tror jag att vi kommer att lyckas med. Sen finns utrymme att titta på ett par spelare i januari också. Helst vill vi ju sätta det mesta innan frimånaden stänger vilket i år är 29e december. Som det ser ut nu kommer vi kunna fylla på med ett par spelare efter nyår också och kommer öppna upp för provspel på de positioner där vi har utrymme.

Ett närmare samarbete med Bosön Idrottsklinik är också igång och spelarna ska screenas i februari.
-Det är ett steg i att ta ansvar för spelarna, vi kommer genom Bosön få en bra koll på vart spelarna ligger till fysiskt och hur vi kan arbeta med dem för att undvika skador. Det känns väldigt bra för oss att fortsätta arbeta med Bosön som vi redan gjort ett par år men nu också i förebyggande syfte.

Och försäsongen är också mer eller mindre helt planerad.
-Laget kommer att starta upp den 10 januari och spelar bara internmatcher i januari, i februari har vi bokat in flera träningsmatcher och i mars har vi träningsmatcher samt en helg där vi ska ta oss på träningsläger. Träningslägret har vi inte bokat då vi avvaktar lite med covid som avgör vart vi kan åka. Det vore kul om vi kan ta oss utomlands men annars gör vi något bra i Sverige. Vi har även lämnat lite utrymme för truppen att planera in andra aktiviteter men i stort sätt är allt färdigt. Vi kommer att blanda motståndet och möta lag från division 2, division 1 och F19 Allsvenskan samt några cup-matcher på det.Klara nyförvärv inför 2022
Alma Salomonsson, Målvakt IF Brommapojkarna F19
Emma Wiberg, Back Sollentuna FK F17
Emilia Irle, Back IFK Lidingö FK F17
Linn Holm, Mittfältare AIK F19
Michaela Ainerud, Mittfältare FC Djursholm
Vanja Pieniowski, Ytterback Segeltorps IF

Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub