4e3aab10 c28b 4a1e 9920 f81fc620bacb
Målskyttarna i segern mot Åkersberga, Bianca, Elin och Femke.
Med fyra mål i första halvlek så avgjordes matchen mot Åkersberga.

Klockan 18.00 var det avspark på Margretelunds IP, på naturgräset, och som tur var hade inte regnet som det hotats med i väderapparna visat sig.

Åkersberga stod för vår enda förlust under våromgångarna, och det var lite nerver inför matchen. Visserligen hade de inte haft så mycket av spelet i den matchen men de satte sina chanser och vi skapade inte tillräckligt för att vinna. En ribbträff i slutminutrarna var det närmaste vi kom oavgjort då.

Och i matchens inledning var det också lite böljande, Åkersberga öste på med långa bollar mot en ensam forward, och vi försökte få igång vårt passningsspel. Så i den femte matchminuten kommer Elin så när igenom, minuten efter är det dags igen. Elin fintar sig igenom och målvakten räddar till hörna. I efterspelet till hörnan får vi frispark nära kortlinjen då Mathilde fälls. Irina tar frisparken, lyfter in den och Lollo håller sig framme med huvudet och på returen är Femke där och trycker in 0-1.

Sen följer ett ganska långsamt spel där Åkersberga fortsätter chansa på långa bollar, inte ett enda uppspel via backlinjen när det blir inspark. Och det straffar sig ska det visa sig. I den 32:a matchminuten så snappar Elin upp en inspark och avancerar och vid straffområdeslinjen trycker hon upp den i nättaket. 0-2.

Laget efter slutsignalen. Saknas på bilden gör Mathilde och Bianca.

Fem minuter senare, i den 37:e matchminuten, så krigar Saga till sig bollen vid sidlinjen kämpar sig förbi tre spelare och serverar Elin som tråcklar sig fri men målvakten parerar och bollen hamnar en bit utanför straffområdet där Bianca lugnt lägger upp bollen och pricksmeker in bollen i bortre krysset.

Saga fortsätter jobba och är nere som sista spelare och avvärjer en chansboll som passerat vår backlinje. Åkersbergas enda tillstymmelse till målchans under hela matchen. För Åkersbergas del blir det inte bättre när deras enda hot så här långt, forwarden på topp, linkar av.

I den 41:a matchminuten kommer så 0-4. Elin vrickar sig förbi och fri gör hon inget misstag

GH som tillsammans med Alma stoppade allt i mittförsvaret.

I andra halvlek kontrollerade vi spelet och i de kortare svackor som kom, tog inte Åkersberga tillvara chanserna att gå till anfall. Vi borde kanske gjort något mål till i andra, men en seger med 0-4 mot ett lag som avslutade vårsäsongen mycket bra, kändes skönt när vi gick tillbaka till skolan där vi fick byta om.

Roligast i andra halvlek var att vi fick se en ny spelare i seriesammanhang i damlaget, Ebba Lilliehöök. Henne kommer vi att få se mer av, en mycket lovande Lidingöspelare

Ebba Lilliehöök debuterade i seriesammanhang med A-laget och gjorde bra ifrån sig.