Vi ser fram emot nästa år!

Publicerad 2020-11-25 13:33
F rsta
2020 börjar gå mot sitt slut, ett år som verkligen inte har varit så positivt för världen med tanke på den pandemi som lamslagit oss under stora delar av året. IFK Lidingö FK är så klart inget undantag, det har varit ett tufft och tråkigt år för oss alla, vi hoppas på bättre tider snart.

Vad gäller corona så följer IFK Lidingö FK beslut, anvisningar och rekommendationer från svenska myndigheter och är beredda att agera utifrån deras riktlinjer. Vårt fokus är att bidra till att minska smittspridningen av coronaviruset och samtidigt på ett ansvarsfullt sätt genomföra den fotbollsaktivitet som är möjlig under rådande omständigheter. Vi lägger alltid ut senaste riktlinjer på hemsidan om vad som gäller.

Vi behöver fler 11 mot 11-planer

Om man bortser från corona så är den stora utmaningen vi har just nu som förening tillgången på ytor att spela fotboll på och i huvudsak 11 mot 11-planer. Särskilt vintertid är det inget lag i föreningen som kan få optimala förutsättningar som det ser ut just nu. Men jag garanterar att vi, och särskilt Jacob som planerar träningstiderna, gör sitt absolut bästa för er alla.

Vi har en tät dialog med stadshuset och även politiken vad gäller fler ytor. Positivt just nu är att en 11 mot 11-plan i AGA-området mitt emot tåghallarna är på gång. Den planen skulle egentligen ha byggts för cirka 10 år sedan då man tog bort en plan för att JM köpte marken där den låg för att bygga bostäder på. Så självklart ska Lidingöborna och vi som förening ha "tillbaka" den planen. Arbetet ligger ute på anbud nu och vi hoppas på byggstart i vår.

Klubben jobbar även hårt för ytterligare ytor nere på Lidingövallen med kringområden. Här försöker vi hitta en lösning tillsammans med staden för en 11 mot 11-plan på ytan söder om den befintliga konstgräsplanen. Även en hall eller tältlösning vid Högsätra finns med i planeringen. Men den ligger lite längre fram i tiden och hänger på vad Lidingö stad är villiga att bidra med.

Nya resurser på fotbollskontoret

På fotbollskontoret är det full fart med planeringen för 2021 som vi måste ha lite parallella spår med beroende på hur länge pandemin fortsätter. Vi har fått ett tillskott i form av Fredrik Stenman som kommer att fokusera på våra kvarterslag och dess tränare i första hand. Fredrik sitter just nu och planerar tränarutbildningar som vi, förhoppningsvis, kommer att ha i vår nere på Lidingövallen ett antal helger för samtliga ålderskullar. Datum för det kommer att skickas ut via mail där ni som är tränare kommer kunna anmäla er.

Har ni frågor om vad som helst som rör fotbollen så tveka inte att höra av er till Fredrik eller någon annan av oss som jobbar på fotbollskontoret. Vi finns här för er och era barns skull, kontaktuppgifter och ansvarsområden till oss hittar ni på hemsidan.

Från fotbollskontoret så vill vi passa på att önska er alla en god jul.

Varma fotbollshälsningar,

Markus Karlsson

Klubbchef, IFK Lidingö Fotbollklubb

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub