Sara Olsson ny damlagstränare

Publicerad 2017-10-16 14:07
Sara huvud
Sara Olsson i rollen som Distriktförbundskapten för Skåne.
Sara Olsson, 25år, från Svedala i Skåne är klar som ny huvudtränare för IFK Lidingö FK's damer. Sara kom till föreningen redan hösten 2015 då hon började på Bosön IFHS och organisationsledarlinjen.

Sara lade sina egna skor på hyllan redan som 19-åring, då hade hon redan jobbat extra som fotbollstränare i fem år. Snart efter att hon avslutade gymnasiet och sitt egna fotbollsspelande började tränarkarriären där hon på riktigt började som fotbollstränare i en förening i Malmö. Hon började också jobba som assisterande fotbollsinstruktör på en högstadieskola i Skurup.

I Skåne började hon även som instruktör på Utbildningsläger för pojk och flick födda 01, 02, 03. För flickor 2001 blev hon distriktsförbundskapten.


Hösten 2015 blev Lidingö ny hemort när Sara började studera på Bosön Idrottsfolkhögskola, i samband med flytten började Sara även som instruktör i IFK Lidingö FK. Här har hon hunnit arbeta med flickor 01, flickor 04 samt varit Åldersgruppsansvarig för flickor 05. Utöver de uppdragen har Sara jobbat individuellt med flera spelare och ansvarat över träningen med akademigrupper på flick-sidan.

I augusti blev hon anställd av IFK Lidingö FK och kommer nu arbeta som huvudtränare för Dam samt instruktör för flick, Sara kommer även arbeta med Tjejsatsningen.

Nedan finns en kortare intervju med Sara.


Hur känns det att tillträda som huvudtränare för Dam?
-"Det känns inspirerande och samtidigt utmanande, jag ser fram emot att ta klivet mot seniorfotboll för att kunna lägga mitt största fokus på det sportsliga"

Vad är utmaningen?
-"Att skapa en grund som kan få oss att etablera oss i toppen av division 2, och att skapa en struktur där vi kan ha en hög kravställning på våra spelare"

Hur väl känner du till laget på förhand?
-"Jag har jobbat individuellt med fyra av de yngre spelarna och sett flertalet av damlagets matcher den här säsongen"

När kommer första träningen?
-"Vi kommer starta med ett uppstartsmöte den 9 november, veckan efter det startar även träningarna"

Hur går de första tankarna gällande truppen?
-"Vi har en trupp med många yngre talanger där vi ändå ser ett behov av att stärka upp truppen med mer rutin och med den kombinationen tror jag att vi kan skapa en riktigt bra träningsmiljö. Med många unga spelare i verksamheten är utbildningen fortfarande väldigt viktig. Genom en bra träning- och matchmiljö, en bra utbildning och en bra mix mellan unga talanger och rutinerade spelare så kommer efterhand också resultatet"


Vi önskar Sara lycka till med sitt nya uppdrag!

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub