IFK Lidingö FK deltog vid Tipselitkonferens

Publicerad 2018-02-14 11:27
Tipselit se
Bild från konferensen, hämtad från tipselit.se
När Tipselit arrangerade konferens i Torrevieja, Spanien, fick IFK Lidingö FK en inbjudan vara med och deltog gjorde Magnus Bodsgård.

Tipselit är ett samarbetsprojekt mellan Föreningen Svensk Elitfotboll, Elitfotboll Dam och Svenska Spel, fotbollens huvudsponsor, med syfte att utveckla svensk elitfotboll. Detta görs genom målmedveten satsning på unga talanger. Den 7:e till 11:e februari arrangerade Tipselit en konferens i Torrevieja, Spanien, där drygt 180 tränare och akademichefer från klubbar som arbetar med att utbilda framtidens fotbollsspelare träffades.

Magnus Bodsgård, akademichef och tränare för bland annat klubbens U17 var på plats och deltog i tränarkonferensen.
-"Det var ett par mycket intressanta dagar med bra diskussioner tillsammans med personer verksamma i andra föreningar, framförallt är det nyttigt att utbyta tankar och idéer om hur vi blir ännu bättre på att utbilda många fotbollsspelare som förhoppningsvis kan gå hela vägen till elitfotbollen".

Tipselit och SEF (Svensk Elitfotboll) riktar sig till föreningarna i Allsvenskan och Superettan, men med på resan fanns också flera föreningar från division 1 samt inbjudna föreningar från andra divisioner där det finns en bra ungdomsverksamhet och fotbollsutbildning. Ett forum där IFK Lidingö FK får ses som en nykomling.

-"Det var bara suga in så mycket som möjligt från dem som vi kallar för storklubbarna, men också fundera på hur det kan se ut i vår verksamhet. Många av de klubbarna som ligger på en högre nivå har inte alls lika många spelare att ta hänsyn till och många gånger har de betydligt fler fotbollsplaner än oss så det går inte jämföra verksamheterna i alla sammanhang. För vissa klubbar finns det inte på världskartan att inte alltid kunna träna på helplan, där lever vi i en annan verklighet när vi får dela in planen i mindre ytor. Samtidigt finns det saker som vi gör som de föreningarna kan lära sig av, just därför är de här konferenserna väldigt bra".

Förutom många diskussioner mellan föreningarna var det också två matcher i La Manga där konferensdeltagarna såg det svenska U17 landslaget, det var grupparbeten som för tränarna hade fokus på att analysera matcher och information från Svenska Fotbollförbundet och från Tipselit.


Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub