Idag startar Akademi Camp Påsklov

Publicerad 2020-04-06 07:34
Mp
IFK Lidingö FK har tre dagar med Akademi Camp Påsklov framför sig och det har blivit en utmaning att planera tre hela dagar utifrån föreningens egna restriktioner under Covid-19.

Det kommer ofta nya beslut och restriktioner under denna tuffa tid, att IFK Lidingö FK skulle kunna genomföra Akademi Camp Påsklov har stundtals varit osäkert men idag startar campen trots allt.

-"Alla som varit med och planerat har gjort ett riktigt bra jobb. Vårt mål har hela tiden varit att inte behöva ställa in då vi tror att många av barnen redan fått inställda påsk-aktiviteter. Vi tror att det är viktigt att de får ha ett par roliga dagar" berättar Akademichef Magnus Bodsgård.

IFK Lidingö FK har infört flera restriktioner gällande träning och i fredags beslutade föreningen också att tillfälligt stoppa alla matcher. När campen idag drar igång bryter man till viss del mot sina egna restriktioner vilket några också ställt sig frågande över men Magnus Bodsgård menar att ställa in vore ett sämre alternativ.

-"På campen kommer det komma spelare från olika lag och olika ålderskullar vilket vi förbjudit i övrig träning men vi har haft
en grupp som arbetat med att planera träningar som ska funka utifrån folkhälsomyndighetens råd. Vi kan lägga ett stort ansvar på våra anställda och utbildade tränare att fixa dessa träningar, det är svårare att lägga det ansvaret på ideella ledare. Sen har vi också lagt in hygien-tid med jämna mellanrum under dagarna. Vi tror att det är viktigt för barnen att vi kan genomföra dessa roliga dagar med kvalitativ fotbollsträning, att ställa in blir ännu en sak som tas ifrån de barn som sett fram emot dessa dagar."



AkademiCamp hålls vanligtvis endast på Lidingövallen men ålderskullarna har fördelats ut på ett par olika anläggningar för att hålla ned antal deltagare och hålla isär ålderskullar.

Under dessa tre dagar kommer det genomföras 12 träningspass som samtliga har fokus på individuell teknik, koordination och fotbollsfys. Spelarna ska inte utsättas för närkamper under veckans träningar. Det har också schemalagts när spelare ska tvätta av sig och tvätta sina händer noggrant. Maten som levereras kommer i engångsförpackningar vilket också gäller måltidsdrycken.

Föräldrar får lämna och hämta barn på de anvisade platserna men får inte vara på anläggningen. Det går hela tiden komma i kontakt med personer på Fotbollskontoret som hjälper er om det behövs.

Vi kommer uppdatera här med vilka övningar vi använder under dagarna och hur dagarna flyter på med all logistik.


Måndag:

Dagens övningsval har varit teknikcirkel, driva boll på fri yta, tillslag med korta och långa passningar och skott-träning. Dessa övningar har varvats med koordinationsövningar och fotbollsfys. Dagen avslutades med olika stafetter och lekfulla tävlingar som vi ansåg var ett bra komplement till matchspel och den känsla av "tävling" som matchen ger.

Logistiken har funkat mycket bra, främst för att alla barn också tagit ett stort ansvar att stå i diverse köer till toaletter, handtvätt och mat. Spelarna har haft hygien-tid vart 45e minut där alla grupper använder olika faciliteter och går in själva för att tvätta händerna noga.

Bortsett från ett par små förändringar för att få det att flyta ännu bättre så ser vi fram emot en liknande dag imorgon.


Tisdag:

Övningsvalet var driva boll med olika riktningsförändringar, driva-finta-dribbla-avsluta, passningar genom Ajax-triangeln, en possessionövning utan motståndare och avslut på inlägg/inspel. Dessa övningar har precis som under måndagen blandats upp med koordinationsövningar och fotbollsfys. Under eftermiddagen har varje grupp genomfört olika stafetter och tävlingar.

Trots ett skyfall på förmiddagen har logistiken fungerat bra och grupperna har klarat vara ute hela dagen. Hygientid har genomförts precis som under måndagen och deltagarna har skött detta exemplariskt.

Imorgon hoppas vi att solen är med oss hela dagen när vi går in i den sista dagen för vecka.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub