En spännande höst väntar

Publicerad 2018-08-03 15:58
Powers1
En spännande höst väntar för IFK's lag som är med i tävlingssystemet. Herrarna slåss i toppen av division 2 och är inför hösten endast två poäng bakom kvalplatsen till division 1. För damerna samt U19 (pojk) och U17 (pojk) handlar hösten om att hålla sig kvar.

Herrarna hade en riktigt bra vårsäsong och låg länge på andraplatsen bakom Vasalunds IF men i vårens sista match gick IFK Stocksund förbi och petade ned laget till tredjeplatsen. Vinnarna av serien går direkt till division 1 medan tvåan får spela kvalspel. Extra kul under hösten blir att laget tar emot både Vasalunds IF och IFK Stocksund på Lidingövallen. Även, i skrivande stund, tabellfyran gästar Lidingövallen under hösten. Spelschemat hittar ni på herrarnas hemsida.

Damerna hade tyvärr lite motsatt vårsäsong och gick tungt men ligger inför hösten över nedflyttningsstrecket på bättre målskillnad. Även för damerna blir det med andra ord en spännande höst och många viktiga matcher på Lidingövallen. Även damernas spelschema finner ni på deras hemsida.

U19 och U17 (pojk) har under våren spelat i Allsvenskan Norra, nytt för 2018 är att serien vid sommaruppehållet splittras där topp 7 går vidare till en Allsvenska från både söder och norr medan de övriga 7 bildar en så kallad nedflyttningsserie. U19 placerade sig på elfte plats under våren och möter därmed lag 8-14 i dubbelmöte under hösten. U17 var bara en poäng ifrån att klara topp 7 men placerade sig tillsist på åttonde plats och får även dem spela nedflyttningsserien.


Med andra ord väntar en sportsligt spännande höst men många bra fotbollsmatcher på Lidingövallen. Redan nu i helgen startar det med att U17 tar emot Djurgårdens IF på lördag med matchstart kl. 12.00. Efter den matchen gästas våra herrar av Strömsbergs IF med matchstart kl. 15.00.

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub