Damerna jagar avancemang

Publicerad 2019-08-06 11:37
0h9a4948
IFK Lidingö FKs damer avslutade våren på bästa sätt när de återtog serieledningen lagom till semestern. Nu väntar en spännande höst i en jämn serie.

Inför säsongen blev det en nystart för damlaget. 2018 trillade laget ur division 2 efter ett par säsonger där de kämpat för att hålla sig kvar. Många unga spelare flyttades upp och har fått ta plats i den trupp som inför säsongen själva satte som mål att slåss om serieseger.

- Vi har inget uttalat mål att laget ska gå upp direkt, men helt klart så är det målet för spelarna och tränarna. De vill vinna varje match. Föreningens målsättning är i första hand att skapa en träningsmiljö som håller en hög nivå och som utvecklar spelarna. På sikt kommer det att medföra att laget också klättrar i seriesystemet". Säger Akademichef Magnus Bodsgård.

Damlaget inledde också serien med en rivstart och var obesegrade efter sex omgångar med fem vinster och en oavgjord. Men det blev en tung förlust i den sjunde omgången vilket också gjorde att seriekonkurrenten Lindhagen kom ifatt inför vårens sista match. En match mot just Lindhagen borta på Essinge IP. IFKs damer hamnade också i underläge i början av seriefinalen, men lyckades sedan vända på tillställningen och gick därmed på semester som serieledare. När våren summeras skrevs också en väldigt jämn tabell där IFK leder men där hela fem lag är inom fyra poäng.

Damerna konstaterade att hösten kommer bli tuff och att sommarträningen blir extra viktig därför valde också laget att starta upp i god tid inför första matchen.

-"Vi får tre hela träningsveckor och en träningsmatch innan första seriematchen. Alla spelare kommer också att göra fystester för att vi ska se vart vi ligger just nu. Vi strävar efter att vara ännu starkare under hösten". Berättar Sara Olsson som gör sin andra säsong som huvudtränare för damerna.

Utöver att laget är igång och tränar för fullt har de också stärkt upp truppen genom att flytta upp ytterligare två unga spelare men också genom att värva tillbaka Bianca Stigerud från division 1.

-"Det blir en högre konkurrens om platserna vilket ställer krav på varje träning. Det är den miljön som vi vill ha i truppen. Dessutom får vi en större bredd vad gäller spelartyper som vi kan variera mellan beroende på motstånd. Det är också väldigt bra att vi har Dam V och Dam U så att alla spelare kan få speltid även om de inte får det i serien". Säger Sara Olsson

Damernas trupp innehåller nu 20 utespelare och 2 målvakter men det finns fortfarande möjlighet för truppen att växa enligt Akademichefen.

-"20+2 är en ganska bra siffra på pappret men samtidigt vet vi att det inte alltid är verkligheten. Det är ofta någon spelare uppsatt på skadelistan eller som är sjuk. Vi har många talangfulla yngre tjejer som kan komma upp och träna för att fylla ut platserna men vi håller även ögonen öppna för andra spelare. Dels finns det en del spelare som har anknytning till IFK sedan tidigare men vi har även sett spelare i de lagen vi spelar mot som vi tycker vore intressanta för vårt 4-3-3 och för den träningsmiljö som vi vill bygga upp". Berättar Magnus Bodsgård

Damernas höstsäsong startar med träningsmatch redan i helgen och sedan väntar en rad spännande matcher.

11/8 18.00 Hemma mot Nacka All Stars (träningsmatch)
18/8 18.30 Borta mot Åkersberga BK
24/8 13.30 Hemma mot Vasastan BK
7/9 14.00 Borta mot Karlbergs BK
14/9 13.30 Hemma mot Essinge IK
18/9 20.15 Hemma mot Lindhagen FF

22/9 16.00 Borta mot Vallentuna BK
29/9 16.00 Hemma mot Spånga IS
5/10 17.00 Borta mot Mariebergs SK

Md klubbshop 2019
Md f reningsbrevet
Md la travel annons traningslager ifklidingo
Md kontakta spelklar
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md ifk lidingo v nner
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub