Vad gäller ang. träningsmatcher?

Publicerad 2020-04-01 15:11
Ifkloggo
UPPDATERING 2020-04-02 KL. 17:30

Denna nyhet uppdateras inte längre,

För att följa våra uppdateringar gällande Covid-19 se: https://ifklidingofk.myclub.se/site_node/42/nyhete...


***

Tidigare uppdateringar (gäller ej längre)

Vi får just nu mycket frågor gällande träningsmatcher

I skrivande stund har vi som förening inte tagit ett beslut hur vi ställer oss till träningsmatcher.
Vi upplever en otydlighet i kommunikationen från FHM och avvaktar för att se hur våra förbund tolkar de riktlinjer som kommit.

Otydligheten vi finner just nu är att i ett stycke är rådet är att skjuta upp matcher, träningsmatcher och cuper men att i ett senare stycke står det att träningsmatch är okej så länge man följer rådet.

Vi ber därför att få återkomma fredag lunch.

Länk till FHM's text: https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/april/det-har-galler-for-traningsmatcher/


***


Tidigare uppdatering 2020-04-02 kl. 10.30

Alla tävlingsmatcher inställda

StFF meddelar idag 2020-04-02 att tävlingsmatcher är uppskjutna till minst 12 april.
Vad gäller träningsmatcher kommer vi uppdatera texten inom kort.


***

Tidigare information - GÄLLER INTE JUST NU.

Tidigare under dagen meddelade StFF att alla matcher ställs in. Efter förtydligande från Folkhälsomyndigheten kan detta beslutet ändras.

Stockholms Fotbollförbund skriver på sin hemsida:

"Efter dagens presskonferens och den rekommendation som Folkhälsomyndigheten då gav, valde StFF att ta direktkontakt med FHM för att diskutera vår verksamhet och hur vi har valt att bedriva den efter de beslut och rekommendationer som tidigare funnits. Efter en mycket bra dialog med FHM:s generaldirektör Johan Carlson som i samtalet ansåg att vår verksamhet kunde fortsätta att bedrivas, har nu även FHM publicerat nya förtydligande rekommendationer:

"Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning."

StFF kommer torsdag förmiddag 2 april, att uppdatera vårt beslut angående tävlingsverksamheten efter dessa nya förutsättningar och rekommendationer."

Vi ber därför våra medlemmar att avvakta till torsdag förmiddag för vidare besked i frågan gällande matcher.

***

Tidigare information - GÄLLER INTE JUST NU

2020-04-01 kl. 15:11

Under dagens presskonferens meddelade Folkhälsomyndigheten (FHM) att de utifrån regeringens förbud, har kommit ut med nya rekommendationer. Där står att matcher, träningsmatcher, tävlingar och cuper ska skjutas upp för att minska smittspridning av coronavirus.

Precis som tidigare, följer Stockholms Fotbollförbund (StFF) regeringens förbud och Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Detta innebär att all tävlingsverksamhet som administreras av StFF skjuts upp med omedelbar verkan.

Vilket vi i IFK Lidingö Fotbollklubb stödjer och följer fullt ut.

LÄS MER

Md adid 20304960 md intersport 360x250 ifkl webshop a
Md nyhetsbrevet eaf2883  text
Md svenska spel
Md r d v rd banner svff 207x320
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub