F10:6

LIDINGÖ * F10:6 * HEMSIDA

Aktuella träningstider

Fram t.o.m. vecka 12 så har vi träning tisdagar 18:30 till 20:00 på nya Dalénums fotbollsplan och lördagar kl 12:30 till 14:15 i Käppala gymnastiksal. Från vecka 13 så har vi träning måndagar 18:30 till 20:00 samt torsdagar 18:30 till 20:00, båda på Dalénum.

Boys & Girls Spring Cup (Djursholm)

Spelschema gruppspel 11 mars:

16:00 - Samling Djursholms IP

16:45 - Lidingö F10:6 vs Norrtulls SK Gul

18:30 - Djurgårdens IF FF 6 vs Lidingö F10:6

20:15 - Lidingö F10:6 vs Enebybergs IF

Spelschema avslutningsgrupper 13 mars:

Matcher läggs ut mellan 11:00 - 15:00

Se mer info här: INFORMATION & REGLER

Uppsala indoor cup 26/27 mars

Inomhuscup bara för tjejer arrangerat av IFK Uppsala. OBS! Laget spelar bara en av dagarna. Spelschema publiceras i slutet av vecka 10, då får vi reda på vilken dag och vilka tider som gäller. Informationen publiceras här på lagsidan och i chaten samt i sedvanlig kallelse.

Mer info hittar ni på denna länk: INBJUDAN UPPSALA INDOOR CUP

Bromma Girls Cup 26 maj

Nu har vi anmält laget till Bromma Girls Cup den 26 maj på Grimsta IP.

Välkommen till Bromma Girls Cup 2022. BP bjuder in till en ny cup som vänder sig till flickor födda 2009 och 2010. F2009 spelar på liten 9 vs 9 F2010 spelar på stor 7 vs 7. Cupen vänder sig till lag som spelar nivå svår och ES. Alla lag garanteras 4 st matcher Speltid 2 x 20 min Bra domare som dömer på högnivå. Lagen spelar totalt 4 st matcher, tre st matcher i ett gruppspel och sen en extramatch mot anpassat motstånd. Mellan matcherna finns roliga aktiviteter från våra samarbetspartners. Diplom till alla deltagare. Servering finns i byggnaden intill spelplanerna.

Tjejfest på Lidingövallen den 18 mars

Vi hoppas att så många som möjligt från vårt lag anmäler sig till detta trevliga initiativ. Klicka här för mer information och anmälan.

Viktig information om lagkassan och cuper

Som vi informerade om på föräldramötet så behöver vi skjuta till pengar till lagkassan för att betala för vårens och sommarens cuper. Vi beslutade då om att ta in 500kr nu direkt och 500kr till vid behov senare i vår/sommar. Aron och Nicklas har varit vänliga nog att ta sig an lagkassan. Bra om ni så snart som möjligt kan swisha Nicklas 500kr till nummer 072-3280150. Obs ange namn på tjej som betalningen avser.

Följande cuper läggs nu upp i kalendern, observera att dessa t.v. är preliminära.

Täby Blixten Cup - 30 jan – INSTÄLLD

Multistjärncupen Nyköping – 5-6 feb – INSTÄLLD

Sumpan Cup – 19-20 feb - INSTÄLLD

Boys & Girls Cup Djursholm - 11-13 mars – 2295kr

IFF Uppsala Cup – 26-27 mars – 1300kr

Bromma Girls Cup - 26 maj

Örebro Cup – 17-19 juni – 2200 kr (Obs. övernattning)

Gothia Cup Gbg – 17-23 juli – preliminärt, beror på föräldraintresse

Flygfyren Cup Norrtälje – 29-31 juli

Mid Nordic Cup Timrå – 4-7 aug – preliminärt, beror på föräldraintresse

Utöver ovan så har vi S:t Erikscupen som vi givetvis är anmälda till. Spelprogrammet brukar gå ut i mars.

Mvh

Ledarna F10:6

Md 2bbef57b 00d6 4897 8b03 6054ac0fa331

Om vårt lag

Vi tror på lustfylld träning, när tjejerna har roligt och är motiverade så händer det saker. Det har vi sett prov på under 2021. Med lusten och lagandan som utgångspunkt så skapar vi ett fokus under träningarna där vi kan arbeta metodiskt med att förbättra tjejernas förmågor på plan, som grupp och individuellt.

Några ord om föräldrastöd

Nu när alla pandemirestriktioner lyfts bort så vill vi slå ett extra slag för att ni som föräldrar dyker upp då och då på träningarna med glada tillrop. Det är viktigt att tjejerna får känna sig sedda och inte minst att ni får ta del av deras fina utveckling på plan. Vi uppskattar även att ni föräldrar stöttar hela laget i form av att ta olika uppdrag (tack alla ni som tog på er uppgifter vid föräldramötet) samt att ni ställer upp för varandra och samordnar skjuts vid träningar och cuper.

Närvaro på träning

Det är viktigt att våra tjejer är närvarande så mycket som möjligt för att kunna utvecklas i fotbollen och känna gemenskap med sina lagkamrater. Vi förstår att man även har andra aktiviteter, och vi uppmuntrar särskilt andra idrottsrelaterade aktiviteter då varierad träning ger starkare fysik och minskar risken för skador, men försök planera så att dessa aktiviteter inte krockar med fotbollen.

Kallelser och tider

Vi skickar INTE ut kallelser då vi utgår ifrån att alla kommer till träningarna. Skulle man vara sjuk eller ha annat förhinder så ber vi att ni i möjligaste mån skickar frånvarobesked i föräldrachatten dagen innan träning alternativt på morgonen. Då underlättar ni för oss ledare att planera träningen.

Det är väldigt viktigt att tjejerna lär sig att vara i tid så att vi kan komma igång direkt med träningen då vi har begränsad tid på plan. De flesta är förstås beroende av föräldrars transporthjälp så här måste vi föräldrar också se till att vara i tid. STRESSA INTE, stress påverkar träningen negativt och om det sker ofta så finns risken att motivationen för träningen avtar.

Inför träning och match

God sömn och mathållning är A och O för tjejernas styrka, kondition och motivation. Våra tjejer måste vara utsövda och ha ätit ordentligt inför träning och match så att de orkar med och kan prestera sitt bästa. Förbered i god tid kläder och utrustning och se till att tjejerna SJÄLVA kan hålla reda på vad som ska med; fotbollskläder, benskydd, rätt skor, boll och vattenflaska. Det är viktigt att lära sig ta ansvar – både inom och utanför fotbollen.

Vid skada eller sjukdom

Är man sjuk ska man givetvis stanna hemma. Har man däremot en mindre skada eller dylikt så är det jättebra om man ändå kommer och tittar på träningen. Då slipper man avbrott i gemenskapen och man lär sig alltid av att lyssna och titta på när lagkamraterna tränar. Och vill man så får man gärna hjälpa oss ledare med träningen.

Vårdlinje för idrottsskador

Det finns en gratis tjänst för rådgivning och vård om din tjej råkar ut för en idrottsrelaterad skada. Ledare eller föräldrar kan ringa 020 - 44 11 11 så svarar en sjukgymnast som ger råd och som även kan boka tid hos vårdgivare specialiserad på idrottsskador. Ett bra nummer att lägga på minnet.

Md intersport 360x250 webshop
Md nyhetsbrevet  nov 2020
Md r d v rd banner svff 207x320
Md svenska spel
Md sponsorhuset
Md stodmedlem
Nyheter via RSS
Levererat av MyClub